Muzeul din Sângeru
Muzeul pietrei din Sângeru găzduiește peste 2000 de pietre cioplite de meșteri țărani din satele României. Piese din piatră, multe de utilitate gospodărească, dar având și valoare estetică, meșterul punând suflet în cioplitura lui în stâncă. Locul se află pe traseul DJ102C (Trans-Cislău).
Undeva pe Dealu Mare găsim cea mai cuprinzătoare colecţie de pietre cioplite de ţărani. Realizatorul ei, poetul Lucian Avramescu, a pus-o la dispoziţia publicului dorind să demonstreze că ţara care i-a dat pe Brâncuşi şi pe George Apostu are şi o civilizaţie a pietrei, mai puţin ştiută. Muzeul din Sângeru este organizat într-un conac construit din piatră, cu anexe tot din piatră, vechi de peste o sută de ani, care a aparţinut bunicului de tată al poetului. În săli spaţioase există expoziţii permanente sau sezoniere ale unor artişti plastici (expoziţia de portrete caricaturale ale cunoscutului grafician Marian Avramescu, care a luat peste 40 de premii internaţionale, intitulată Cetăţeni din satul Terra), expoziţia de nuduri a Marianetei Apostu, fiica lui George Apostu, grafică expusă şi la Bucureşti, lucrări în ulei ale sculptorului Laurenţiu Burlacu, lucrări în bronz şi piatră ale lui George Apostu, marele nostru sculptor mort la Paris.
Pentru numeroșii copii care merg în vizită cu școala, într-una din curțile conacului a fost amenajat un parc de animăluţe şi păsări. Găsiți aici porumbei, bibilici, curci, păuni, fazani, capre cameruneze, oi, viţei, ponei, nutrii și rățuște moțate. Muzeul poate fi vizitat zilnic, între orele 10 și 18. Intrarea este 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii peste 7 ani. Vizitele se anunță telefonic.
0729 312 822 / 0738 875 974